Van de Beek motiveert FC Groningen in slotfase: 'Toen zei ik: vandaag niet'

Van de Beek motiveert FC Groningen in slotfase: 'Toen zei ik: vandaag niet'

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 17:49zo 26-01-2020 om 17:49

FC Groningen-aanvoerder Mike te Wierik is apetrots op de zege op Ajax. Een boodschap van Donny van de Beek voor de andere Ajacieden in de slotfase was voor de thuisploeg een extra motivatie, zo geeft hij na afloop aan in gesprek met RTV Noord.

"Het meest genoten heb ik van ons collectief", aldus Te Wierik. "We zijn negentig minuten blijven gaan. De eerste helft vond ik heel goed van onze kant. In de tweede helft moet je in de verdediging, dat weet je tegen Ajax. Maar omdat we het vol wisten te houden hebben we gewonnen."

In de slotfase schreeuwde Van de Beek, maker van de 2-1, dat Groningen kapot zat. Het motiveerde Te Wierik en zijn ploeggenoten. "Toen zei ik tegen Deyovaisio Zeefuik: vandaag niet. En zo dachten de andere jongens er ook over."

Matusiwa
Azor Matusiwa blonk uit tegen zijn oude club en was na afloop leeg. "We moesten vandaag ons mannetje staan en dat hebben we gedaan. Iedereen heeft zich helemaal leeggeknokt, de longen uit het lijf gelopen. Ik ben trots op dit team en heb zelf ook lekker gespeeld denk ik."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws