VP's Elftal van de Week: viermaal FC Utrecht, Gronings trio, drie Duitsers

VP's Elftal van de Week: viermaal FC Utrecht, Gronings trio, drie Duitsers

27-01-2020 10:00
41

Hoe wreed ook: in het weekend waarin Rob Rensenbrink en Kobe Bryant ons zijn ontvallen, werd er ook 'gewoon' gevoetbald in de Eredivisie. FC Utrecht en FC Groningen maakten de meeste indruk en leveren zeven van de elf namen in ons elftal van de week.

Jeroen Zoet (FC Utrecht)
Zijn start in De Galgenwaard was allesbehalve bemoedigend, maar Zoet herpakte zich vrijdagavond tegen ADO Den Haag. Zijn eerste clean sheet sinds 24 oktober, inclusief gestopte strafschop van John Goossens: voor Zoet is het een meer dan welkome opsteker in zijn jacht op een EK-deelname.

Sean Klaiber (FC Utrecht)
De absolute hoofdrol in De Galgenwaard was echter weggelegd voor Klaiber. Een klein dipje voor de winterstop, maar vrijdagavond weer ouderwets 'on fire' tegen ADO. De rechtsback bekroonde zijn puike optreden zelfs met twee doelpunten.

Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen)
De tweede rechtsback met een eervolle uitverkiezing en misschien wel dé man van dit voetbalweekend. Zeefuik maakte Ryan Babel – ondanks zijn gebroken hand – het leven zuur en was de grote aanjager tegen Ajax, dat geen poot aan de grond kreeg in Groningen. Ook de manier waarop hij na afloop stelling nam tegen de fluitconcerten ten koste van Ajdin Hrustic, verdient bewondering.

Maximilian Rossmann (Heracles Almelo)
Feyenoord won zaterdagavond in Almelo, maar aan Rossmann heeft het zeker niet gelegen. De Duitser deed op 31 augustus een kwartiertje mee tegen FC Groningen, kwam sindsdien niet meer in actie en werd tegen Feyenoord toch weer voor de leeuwen geworpen. En de centrale verdediger nam direct de volledige productie van zijn ploeg voor zijn rekening: de oogst bestond uit één fraaie kopbal en één snoeiharde volley. Niet slecht!

Rico Strieder (PEC Zwolle)
Nog een Duitser die weer eens in actie kwam na een lange periode van inactiviteit. Strieder kwam er bij FC Utrecht niet aan te pas, besloot zijn geluk te beproeven bij PEC en debuteerde zondag tegen Willem II. Na 72 minuten was de tank leeg, maar het voormalige Bayern München-talent kan terugkijken op een geslaagd debuut. Gaat Strieder voor meer stabiliteit zorgen bij één van de meest grillige Eredivisie-ploegen?

Simon Gustafson (FC Utrecht)
De nieuwe aanvoerder van FC Utrecht, na het langdurig wegvallen van Willem Janssen. Vrijdag liet de flegmatieke Zweed zich direct gelden met twee assists op de eerder genoemde Klaiber. Vooral zijn snelle handelen in aanloop naar de 4-0 sprong eruit.

Dani de Wit (AZ)
"Op trainingskamp heb ik tegen hem gezegd dat een aanvaller van AZ meer goals moet maken", aldus AZ-trainer Arne Slot over De Wit. Die boodschap was niet aan dovemansoren gericht: de Draufgänger uit Hoorn scoorde in de beker al tegen TOP Oss, was ook tegen sc Heerenveen trefzeker en heeft zijn productie van de eerste seizoenshelft al bijna geëvenaard. De Wit gaf in Friesland bovendien de assist op de winnende goal van Myron Boadu: een belangrijke bijdrage aan de hernieuwde titeldromen in Alkmaar.

Sam Schreck (FC Groningen)
De derde Duitser alweer in dit lijstje: de bij Bayer Leverkusen opgepikte Schreck is nog geen gevestigde Eredivisie-naam, maar liet zich zondagmiddag zien tegen Ajax. De energieke middenvelder streed voor elke meter en was goed voor een assist: aangename kennismaking, dit smaakt naar meer voor FC Groningen!

Bryan Linssen (Vitesse)
De Eredivisie heeft sinds zondagmiddag drie topscorers: Linssen passeerde FC Emmen-goalie Dennis Telgenkamp met veel gevoel en staat nu op twaalf treffers, net als Cyriel Dessers en Myron Boadu. Bovendien staat hij nu al voor de zesde keer in de laatste zeven seizoenen in de dubbele cijfers. De 29-jarige Limburger is alvast begonnen met zichzelf in de etalage zetten, nu zijn contract in Arnhem afloopt.

Kaj Sierhuis (FC Groningen)
Zeefuik en Sierhuis: het waren de ex-Ajacieden die Ajax zondagmiddag pijn deden. De goal tegen zijn broodheer was een mazzeltje, maar kwam de in Athene geboren spits toe. Wat voor Zeefuik geldt, geldt bovendien ook voor Sierhuis: grote klasse hoe hij zich uitsprak over Hrustic en de Groningse fans.

Kristoffer Peterson (FC Utrecht)
Peterson is terug in de Eredivisie en dat is fijn nieuws voor alle voetballiefhebbers. Tegen ADO dartelde hij weer ouderwets over het veld van De Galgenwaard. In alle haast overgekomen van Swansea City, maar de Zweed heeft zijn eerste Eredivisie-goal van het seizoen alweer te pakken. Hoeveel moois kunnen we nog van hem verwachten?