Hendrix ziet maar één remedie bij PSV: 'Moet omgedraaid worden. Hoe? Heel simpel'

Hendrix ziet maar één remedie bij PSV: 'Moet omgedraaid worden. Hoe? Heel simpel'

27-01-2020 10:31 Laatste update: 12:25
71

De crisis waar PSV op het moment mee te maken heeft doet Jorrit Hendrix denken aan zijn debuutjaar in Eindhoven. Ook toen verliep het seizoen allesbehalve goed voor de club.

In het eerste jaar van Phillip Cocu bij PSV, in 2013, stond de ploeg aan het einde van het jaar tiende in de Eredivisie. Er werden maar twintig punten binnengehaald uit zestien wedstrijden. "Dat was mijn eerste seizoen. Als je zo jong bent, ben je eigenlijk meer met jezelf bezig dan met het team of de club. Nu voelt het anders", vertelt Hendrix in gesprek met het ANP.

Volgens de PSV-routinier is er maar één oplossing voor de haperende ploeg. "Het moet heel snel omgedraaid worden. Hoe? Heel simpel. Wedstrijden gaan winnen, dat is de enige remedie", vervolgt hij. "We kunnen elke week wel hetzelfde verhaal ophouden, maar dat heeft geen zin."

Ook tegen FC Twente ging het uiteindelijk weer mis voor de Eindhovenaren. Haris Vuckic schoot in de slotfase op prachtige wijze de 1-1 achter keeper Lars Unnerstall. "Als er een mogelijkheid was geweest op een overwinning, was het nu wel. We hadden het goed op orde. Dan schiet hij die bal zo binnen. Er is nu weinig vertrouwen, dan zitten dingen vaak tegen. Het is typerend voor de fase waarin we zitten."