De Mos geeft transferadvies aan PSV: Ze moeten je sterker maken

De Mos geeft transferadvies aan PSV: "Ze moeten je sterker maken"

27-01-2020 21:40
70

Aad de Mos kijkt kritisch naar PSV en Steven Bergwijn. De analist laat zich bij het Eindhovens Dagblad uit over de transfersoap en het aankoopbeleid van technisch directeur John de Jong.

De Mos betreurt het dat Bergwijn weg wil bij PSV. "Ik vind het zonde. Je kunt naar Tottenham toe, maar zo'n makelaar moet wijs genoeg zijn om tegen Bergwijn te zeggen dat hij tegen FC Twente moet spelen", zegt hij. 

Veel PSV-fans eisen het hoofd van algemeen directeur Toon Gerbrands en De Jong. De Mos: "Gerbrands is wat het technische plaatje betreft afhankelijk van De Jong. De Jong heeft in overleg met Mark van Bommel verkeerd ingekocht. Daar kun je niet omheen. Je moet altijd spelers halen die beter zijn dan de spelers die er op dat moment zijn. Ze moeten je sterker maken. Dat hebben ze altijd gedaan."

"Ze konden altijd terugvallen op Moreno, Guardado en Lozano. Dat was altijd in orde. Vroeger was het ook zo. Als PSV in het nauw zat werden er spelers weggehaald bij Ajax. Ze hebben nu ook miljoenen weggegooid met miskopen. Ze hebben teveel kwantiteit en te weinig kwaliteit ingekocht."