Talenten schieten Arsenal een ronde verder in de FA Cup

27-01-2020 22:58
8

Arsenal is een ronde verder in de FA Cup. Een veredeld B-elftal won maandagavond op bezoek bij Bournemouth. Het werd 1-2.

Mikel Arteta stuurde een mix van basis- en reservespelers het veld in. Onder meer Hector Bellerín, Skhodran Mustafi, Granit Xhaka, Nicolas Pépé maakten hun opwachting, maar ook Eddie Nketiah en Gabriel Martinelli kregen de kans.

Arsenal kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een kanonskogel van Bukayo Saka. De voorsprong werd twintig minuten later verdubbeld dankzij Nketiah, die van dichtbij hard binnenschoot. Arsenal kreeg voor de rust kansen op meer goals, maar ook Bournemouth had mogelijkheden.

Bournemouth gaf niet op en hoopte in de tweede helft op een vroege aansluitingstreffer. Die viel niet, al kon ook Arsenal niet echt gevaarlijk meer worden. De 1-2 van Sam Surridge in blessuretijd viel te laat.