'Feyenoord ziet voormalig Vitesse-middenvelder als alternatief voor Özyakup'

'Feyenoord ziet voormalig Vitesse-middenvelder als alternatief voor Özyakup'

28-01-2020 06:45 Laatste update: 08:18
47

Feyenoord gaat zich naar alle waarschijnlijkheid versterken met Oguzhan Özyakup, maar mocht de 27-jarige middenvelder van Besiktas toch niet naar De Kuip komen dan hebben de Rotterdammers een alternatief op het oog.

Chelsea-speler Lewis Baker zou volgens De Telegraaf het plan B zijn van Feyenoord als de transfer van Özyakup om wat voor reden dan ook toch niet rondkomt. Baker werd door Chelsea verhuurd aan het Duitse Fortuna Düsseldorf, maar daar mocht de middenvelder deze maand vertrekken.

Baker is geen onbekende in Nederland, gezien zijn periode bij Vitesse. De Arnhemmers huurde de 24-jarige Engelsman in de seizoenen 2015/2016 en 2016/2017 van Chelsea. In stadion Gelredome groeide hij uit tot een van de smaakmakers en was hij in 73 wedstrijden goed voor twintig goals en elf assists. Bovendien won hij met Vitesse de KNVB Beker.

Mocht Feyenoord daadwerkelijk bij Chelsea aankloppen voor Baker dan kan de club uit Rotterdam de volgende club worden in het lange rijtje (tijdelijke) werkgevers van de middenvelder. De afgelopen jaren speelde Baker als huurling namelijk voor maar liefst zeven verschillende clubs.