Tottenham en PSV geven klap op miljoenentransfer: Bergwijn naar Engeland

Tottenham en PSV geven klap op miljoenentransfer: Bergwijn naar Engeland

29-01-2020 11:26 Laatste update: 11:40
137

Steven Bergwijn is officieel speler van Tottenham Hotspur, zo bevestigen PSV en de Engelse club. De 22-jarige aanvaller heeft een contract tot medio 2025 ondertekend in Noord-Londen en neemt rugnummer 23 over van Christian Eriksen.

De gesprekken over een transfer van Bergwijn naar Engeland kwamen in een stroomversnelling terecht toen Bergwijn zich zondag afmeldde bij trainer Ernest Faber voor het duel met FC Twente. Hij bleek al naar Engeland te zijn afgereisd om de laatste details van zijn overstap te bespreken, tot grote onvrede van PSV.

PSV en Tottenham doen geen mededelingen over de transfersom, maar met de deal is naar verluidt 32 miljoen euro gemoeid, inclusief bonussen. Daarmee komt Bergwijn in de top-drie met de duurste vertrekkers in de clubhistorie. Hirving Lozano bracht vorig jaar 38 miljoen euro op, terwijl Memphis Depay in 2015 iets minder kostte.

Bergwijn moet bij Spurs de strijd aan met grote namen als Lucas Moura, Harry Kane en Heung-Min Son. PSV kan nu de transfermarkt op. Eerder was er geen geld beschikbaar om versterkingen te halen. Bergwijn heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2025 en maakt per direct de overstap.

Bergwijn, die afgelopen seizoen nog een nieuw PSV-contract tekende, neemt afscheid met drie landstitels op zak. In 2011 maakte hij de overstap van Ajax naar PSV en drie jaar later mocht hij debuteren in de hoofdmacht. In alle wedstrijden die Bergwijn uiteindelijk speelde, kwam hij tot 31 goals en 41 assists.