Feyenoord heeft beet: Özyakup tekent contract in De Kuip en krijgt nummer 18

Feyenoord heeft beet: Özyakup tekent contract in De Kuip en krijgt nummer 18

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 16:00wo 29-01-2020 om 16:00

Laatste update: woensdag 29 januari 2020 om 16:28wo 29-01-2020 om 16:28

Feyenoord heeft Oguzhan Özyakup binnen. De club huurt de middenvelder voor de rest van het seizoen van Besiktas, zo maken de twee clubs woensdag bekend. Over een optie tot koop is niets bekend.

Feyenoord en Özyakup kwamen eerder deze week tot overeenstemming, maar alleen de medische keuring stond een transfer nog in de weg. Donderdag zal Özyakup voor het eerst meetrainen met Feyenoord en mogelijk zit hij komend weekend al bij de wedstrijdselectie tegen FC Emmen (zaterdag). Hij gaat het shirt met rugnummer 18 dragen.

De in Zaandam geboren Özyakup (27) speelde in de jeugd van VV ZTS, Hellas Sport en AZ en werd in 2008 door Arsenal opgehaald uit Alkmaar. Özyakup speelde vier jaar in Londen en maakte in 2012 de transfer naar de hoofdmacht van Besiktas. Özyakup heeft 43 interlands voor het Turkse nationale elftal achter zijn naam staan, maar zat op een dood spoor bij Besiktas.

Feyenoord maakte maandag al de komst van Róbert Bozeník bekend. De spits kwam over van MSK Zilina. Trainer Dick Advocaat nam deze transferperiode afscheid van Liam Kelly (Oxford United, huur), Wouter Burger (Excelsior, huur), Yassin Ayoub (Panathinaikos) en Kenneth Vermeer (Los Angeles FC). Met het vrijgekomen budget konden andere spelers worden gehaald.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws