Solskjaer verrast: 'Alexis Sánchez keert terug en zal jullie ongelijk bewijzen'

Solskjaer verrast: 'Alexis Sánchez keert terug en zal jullie ongelijk bewijzen'

28-01-2020 13:38
12

Alexis Sánchez leek afgeschreven bij Manchester United, maar niets is minder waar. Althans, dat stelt manager Ole Gunnar Solskjaer. Hij verwacht volgend seizoen weer te beschikken over de aan Internazionale verhuurde aanvaller.

Sánchez komt in Milaan slechts sporadisch in actie door blessureleed en de concurrentie van Lautaro Martínez en Romelu Lukaku. Toch ziet Solskjaer dus toekomst voor de 31-jarige Chileen op Old Trafford. "Alexis zal terugkeren in de zomer en het ongelijk van jullie allemaal bewijzen", vertelt de Noorse manager dinsdag op de persconferentie, geciteerd door de BBC.

Sánchez verruilde Arsenal begin 2018 voor Manchester United, maar kon de hoge verwachtingen niet waarmaken. Hij vertrok afgelopen zomer naar Inter na slechts vijf doelpunten in 45 duels voor The Mancunians. Zijn rol bij de Premier League-grootmacht leek daarmee uitgespeeld. Zeker gezien zijn exorbitante salaris van 470.000 euro per week.

Solskjaer ging ook in op de mogelijke komst van Bruno Fernandes. United probeert de 25-jarige middenvelder al weken aan te trekken, maar bereikte nog geen akkoord met Sporting Portugal. Bovendien zou ook FC Barcelona zich nu in de strijd hebben gemengd. "Als kansen zich voordoen, dan zal de club die najagen en daarnaar kijken."

"Maar het is een moeilijke transferperiode", vervolgt Solskjaer. "Dat is altijd zo geweest. Clubs willen hun beste spelers niet verliezen. Ik kan mij niet herinneren hoeveel goede spelers wij in januari hebben gekocht. Henrik Larsson was goed, net als Nemanja Vidic en Patrice Evra."