ESPN: Chelsea zet zinnen op Ajax-spelmaker Ziyech, ook United in de race

ESPN: Chelsea zet zinnen op Ajax-spelmaker Ziyech, ook United in de race

28-01-2020 15:02
145

Chelsea wil Hakim Ziyech komende zomer overnemen van Ajax, zo meldt ESPN. De Marokkaanse spelmaker staat samen met Leicester City-linksback Ben Chilwell bovenaan het verlanglijstje van The Blues.

Manager Frank Lampard heeft groen licht gekregen om zijn selectie te versterken. En daarvoor stelt Chelsea een fors transferbudget beschikbaar, zo schrijft ESPN.

Ziyech moet voor meer creativiteit op Stamford Bridge zorgen. Hoewel Manchester United ook interesse zou tonen in de aanvallende middenvelder van Ajax, heeft Chelsea op dit moment de beste papieren. Ziyech ligt nog tot medio 2022 vast in Amsterdam, waardoor hij een fors prijskaartje heeft. Bij zijn laatste contractverlenging werd naar verluidt een transferclausule van dertig miljoen euro geschrapt. Hoeveel hij nu moet opleveren, is niet duidelijk.

Chelsea moet het in de jacht op Chilwell opnemen tegen United en Manchester City. De Engelse international moet voor de broodnodige stabiliteit op linksachter zorgen in de formatie van Lampard, zo klinkt het. 

De Londenaren hadden deze maand ook hun zinnen gezet op Dries Mertens, maar de 32-jarige Belg blijkt onhaalbaar. Napoli eist ondanks zijn aflopende contract een transfersom van liefst 45 miljoen euro. Mogelijk komt hij in de zomer opnieuw in beeld. Dan is de oud-PSV'er transfervrij.