Moniz kafferde Damen uit in kleedkamer: 'We hadden plaatsvervangende schaamte'

Moniz kafferde Damen uit in kleedkamer: 'We hadden plaatsvervangende schaamte'

28-01-2020 16:20
45

De laatste avond van Ricardo Moniz als trainer van Excelsior was een buitengewoon turbulente. De Kralingers verloren maandag in de vijfde (!) minuut van de blessuretijd bij Jong PSV en Moniz veegde doelman Alessandro Damen na afloop de mantel uit.

De sluitpost kreeg na een kwartier rood, na een overtreding op Richard Ledezma buiten het strafschopgebied. RTV Rijnmond-verslaggever Philip van Es was aanwezig op De Herdgang en hoorde het donderden in de kleedkamer van de gasten. "De kleedkamerdeur stond open, maar het gebulder van Moniz tegen Damen ging door alle muren heen. Hij ging zo tekeer tegen hem", laat hij weten aan zijn werkgever.

Wedden

Meer odds

Van Es stond te wachten tot Moniz beschikbaar was voor een interview, maar moest even geduld hebben. "Een andere verslaggever en ik stonden daar met plaatsvervangende schaamte", vervolgt Van Es. "Moniz vond dat Damen in het belang van het team beter de 1-0 had kunnen toelaten dan een overtreding maken."

De trainer kreeg dinsdagochtend te horen dat Excelsior de samenwerking per direct beëindigde. Voor de winterstop botsten de twee ook al met elkaar tijdens een training: Damen trapte toen een bal weg, terwijl Moniz net het spel stillegde.