'Zwart hoofdstuk dood Sala krijgt nieuwe bladzijde: Cardiff beschuldigt Nantes'

'Zwart hoofdstuk dood Sala krijgt nieuwe bladzijde: Cardiff beschuldigt Nantes'

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 18:44di 28-01-2020 om 18:44

Laatste update: dinsdag 28 januari 2020 om 18:55di 28-01-2020 om 18:55

Het zwarte hoofdstuk rond de tragische dood van Emiliano Sala is nog lang niet afgerond. Cardiff City zou naar verluid van plan zijn om een gerechtelijke procedure te starten tegen FC Nantes en zijn president. 

Het Franse L'Equipe treedt dinsdag naar buiten met het nieuws dat Cardiff zich heeft gemeld bij de officier van justitie in Nantes. De club uit Wales wil dat men onderzoek doet naar de (niet nagekomen) verantwoordelijkheden van de club uit Frankrijk en president van de club, Waldemar Kita. Cardiff spreekt van een aantal 'zorgwekkende elementen' rond de transfer en wil dat dit tot de bodem wordt uitgezocht door de Franse rechter.

Volgens de club uit Wales heeft Nantes gebruikgemaakt van zogenoemde 'niet gelicenseerde en illegale tussenpersonen'. Daarbij wordt er gewezen naar de situatie rondom het transport van Sala naar Wales in het neergestorte vliegtuig. Jurist Antoine Vey: "Als bewezen kan worden dat de clubleiding van Nantes ervan op de hoogte was dat Willie McKay zonder autorisatie commerciële vluchten regelde, zouden ze beschuldigd kunnen worden van medeplichtigheid aan doodslag", concludeert hij tegenover de Franse krant.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws