Ballenjongen kreeg duw én shirt van Traoré: 'Ten Hag met dat vingertje, héél stom'

Ballenjongen kreeg duw én shirt van Traoré: 'Ten Hag met dat vingertje, héél stom'

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 20:40di 28-01-2020 om 20:40

De dertienjarige Justian greep zondagmiddag de hoofdrol tijdens de slotfase én de nasleep van FC Groningen-Ajax. De ballenjongen moest een duw van Lassina Traoré incasseren en kreeg na afloop het shirt van de spits uit Burkina Faso.

Traoré kreeg geel voor zijn duw: de 'tijdrekkende' Justian is zich echter van geen kwaad bewust. "Ik stak gewoon rustig mijn hand uit om de bal te geven. Wij hebben van onze leider meegekregen dat we dit moesten doen", vertelt hij aan het Dagblad van het Noorden. "Ik doe dat gewoon netjes en ik houd me aan de regels. Maar ja... Dan gebeurt dit weer."

Ajax-trainer Erik ten Hag bemoeide zich ook nadrukkelijk met het voorval, tot grote verbazing van Justian. "En dan komt Ten Hag er ook weer aan...", analyseert hij tijdens het opnieuw bekijken van de beelden, waarop te zien is hoe de trainer zijn coachvak verlaat en zich tot de ballenjongen richt. "En dan dat vingertje. Dat vind ik echt héél stom, dat hij dat doet."

Uiteindelijk kreeg de ballenjongen de excuses én het shirt van 'dader' Traoré. "Ik vind het ook wel bijzonder dat ik zijn shirt kreeg. Niemand kan me dat nazeggen. Traoré zei sorry, ik kreeg zijn shirt en hij liep weg. Ajuus." Justian heeft echter nog geprobeerd om het tricot van de Ajax-spits te ruilen voor dat van Kaj Sierhuis. "Mijn favoriete speler, maar het is helaas niet gelukt. Hopelijk gaat dat ooit ook nog eens gebeuren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws