Advocaat was al bezig met penaltyreeks: 'Je had trainer moeten worden, Hans'

Advocaat was al bezig met penaltyreeks: 'Je had trainer moeten worden, Hans'

28-01-2020 22:02
24

Dick Advocaat telde dinsdagavond zijn zegeningen na het gewonnen bekerduel met Fortuna Sittard. De Kleine Generaal erkende dat het de Rotterdammers niet tegenzat tijdens het restant van de aanvankelijk gestaakte wedstrijd.

FOX Sports-interviewer Hans Kraay Junior stelde na afloop vast dat Feyenoord in de tweede verlenging 'redelijk bij de strot werd gegrepen' door de thuisploeg. "Je had trainer moeten worden, Hans", aldus de glimlachende Advocaat, die die toegaf dat hij niet meer had gerekend op een winnende treffer in minuut 120. "We waren ons al aan het voorbereiden op de penalty's."

Advocaat zag Nicolai Jörgensen en Orkun Kökçü uitvallen tegen Fortuna, maar kon na afloop opgelucht ademhalen. "Bij Jörgensen is het zijn lies, schijnt mee te vallen. Bij Orrie is het zijn hamstring, schijnt mee te vallen. Valt alles mee als je wint? Ja, dat blijkt toch heel bepalend te zijn, haha."

Feyenoord komt zaterdagavond weer in actie: FC Emmen reist dan af naar De Kuip. Medio februari staat het bekerduel met sc Heerenveen op het programma.