De Mos over Bergwijn-soap: 'Verbijsterend dat de hoogste baas van niets wist'

De Mos over Bergwijn-soap: 'Verbijsterend dat de hoogste baas van niets wist'

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 22:12di 28-01-2020 om 22:12

PSV zit in een diepe sportieve crisis, is ook Aad de Mos opgevallen. De oud-trainer spreekt van 'anarchie' en 'chaos met hoofdletter C' in Eindhoven.

Zondag speelt PSV de kraker tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena, maar De Mos heeft niet veel vertrouwen in een stunt. "Ik vrees zelfs voor ze dat ze dit seizoen geen uitzege meer boeken", stelt hij in gesprek met De Telegraaf. Het resultaat van Groningen-Ajax (2-1) helpt wat dat betreft ook niet mee, voorspelt de analist. "Normaal houdt dat in dat ze in de ArenA als de brandweer gaan", denkt hij. "Ongunstig voor PSV."

De 72-jarige Hagenaar ziet dat de bestuurlijke 'anarchie' en 'chaos' hebben doorgewerkt in de spelersgroep: volgens De Mos was dit onvermijdelijk. "Omdat het ontslag van Mark van Bommel direct invloed had op het eerste elftal en omdat zaakwaarnemers zich ermee gingen bemoeien en hun spelers zo snel mogelijk wilden en willen wegbrengen naar een andere club." De zondagmiddag stond in het teken van de soap rondom Steven Bergwijn, die voor gefronste wenkbrauwen bij De Mos zorgt. "Ik vind het vooral verbijsterend dat de hoogste baas, Toon Gerbrands, niet op de hoogte was van wat er speelde."

Ajax en PSV trappen zondag om 16.45 uur af. De nummers één en vijf van Nederland staan op elf punten afstand van elkaar.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Wat wordt Ajax - PSV?

(2539 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws