ED: PSV baalt van 'natrappen' Van Bommel, ontslagen trainer reageert op 'leugens'

ED: PSV baalt van 'natrappen' Van Bommel, ontslagen trainer reageert op 'leugens'

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 06:33wo 29-01-2020 om 06:33

PSV ziet in ex-trainer Mark van Bommel nog altijd een bron van onrust. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad woensdag in een uitgebreide analyse. Van Bommel werd voor de winterstop ontslagen en vervangen door Ernest Faber. Hij zou zijn ontslag maar moeilijk kunnen verwerken.

Ronald Waterreus schreef in zijn column in de Limburger dat Van Bommel bezig is met een 'stiekeme en achterbakse loopgravenoorlog', met als doel om de huidige directie van PSV (technisch directeur John de Jong en algemeen directeur Toon Gerbands) neer te halen. Dat Van Bommel nog steeds contact heeft met mensen binnen de club, waaronder spelers, stafleden en 'een aantal invloedrijke supporters', maakt het voor PSV niet makkelijker', schrijft het ED. 'Daarmee is hij nog een factor van betekenis en speelt hij – mogelijk onbedoeld – een rol bij de explosieve sfeer binnen en buiten de club.'

Van Bommel kon bij PSV niet met iedereen door een deur. Volgens het NRC botste hij met de medische staf en het Eindhovens Dagblad voegt daaraan toe dat ook meerdere jeugdopleiders moeite met hem hadden. Van Bommel zou ze hebben geschoffeerd en incompetent hebben genoemd. 'Later wilde hij dat dan weer goedmaken', schrijft de krant. Naar verluidt botste hij ook meerdere keren met De Jong en Gerbrands.

Een belangrijk deel van de PSV-selectie en staf was klaar met Van Bommel, die 'manipulerend' en 'obsessief' te werk zou zijn gegaan. Dat hij teammanager Mart van den Heuvel, die al bijna veertig jaar in dienst is van PSV, wilde vervangen door journalist Taco van den Velde viel ook verkeerd bij een deel van de spelers. Van den Velde heeft als assistent-trainer meerdere keren samengewerkt met Bert van Marwijk, die als adviseur van PSV diende en onlangs bij Rondo een sneer uitdeelde richting De Jong, door te stellen dat hij meer schuld heeft aan de crisis van PSV dan Van Bommel, zijn schoonzoon.

Lato
PSV haalde afgelopen zomer Toni Lato op bij Valencia, maar Van Bommel maakte amper een gebruik van de linksback. Hij koos steevast voor Michal Sadílek op de linksbackpositie. Dat de Tsjech steeds de voorkeur kreeg zorgde er binnen de selectie voor dat hij gekscherend 'de stiefzoon van Van Bommel' genoemd werd. 

Lato begreep niets van de situatie en hoorde met verbazing uitspraken van Van Bommel aan, die na een oefenwedstrijd van PSV, waarin Lato goede fysieke data liet zien, aangaf dat de Spanjaard niet fit was. 'Binnen PSV wordt verondersteld dat Lato willens en wetens niet is opgesteld om het technisch kader van PSV te dwarsbomen', aldus de krant. De spelers van PSV zagen in Lato een goed alternatief op de linksbackpositie.

Reactie Van Bommel
Het Eindhovens Dagblad heeft Van Bommel om een reactie gevraagd. "PSV is mijn club. Dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven. Er is nu een situatie ontstaan dat er zoveel leugens verteld worden. Hier doe ik niet aan mee."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws