Van Bommel 'creëerde eigen probleem' bij PSV: 'Het was onvermijdelijk'

Van Bommel 'creëerde eigen probleem' bij PSV: 'Het was onvermijdelijk'

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 07:52wo 29-01-2020 om 07:52

Laatste update: woensdag 29 januari 2020 om 07:54wo 29-01-2020 om 07:54

Aad de Mos ziet dat het een chaos met hoofdletter C is bij PSV. De voormalig-trainer zag dat het mis ging in de wedstrijd tegen FC Utrecht, waarin Nick Viergever en Jorrit Hendrix rood kregen. Het ontslag van Van Bommel enige tijd later ziet hij als 'een behoorlijke kras'.

"Tijdens FC Utrecht-PSV, waarin Nick Viergever en Jorrit Hendrix rood kregen, ging het mis", begint De Mos in gesprek met De Telegraaf. "Vooral ook omdat Van Bommel daarna de mist inging met zijn uitspraak over Donyell Malen en Steven Bergwijn. Dat hun afwezigheid zich net zo liet voelen als die van Lionel Messi bij FC Barcelona en Neymar bij PSG. Ook zijn analyses, waarin hij een veel rooskleuriger wedstrijdbeeld gaf dan de werkelijkheid, hielpen niet."

De Mos wil geen oordeel vellen over het ontslag, maar zag dat het een samenloop van omstandigheden was. "Ik denk dat het onvermijdelijk was. Door de dramatische reeks, met tot slot de veegpartij bij Feyenoord. Maar ook door de opmerking van Van Bommel na de zomerse transferperiode dat hij een fantastische selectie tot zijn beschikking had en dat technisch manager John de Jong een topprestatie had geleverd", aldus De Mos.

Bayern München
De Mos denkt dat het imago van Van Bommel 'een behoorlijke kras' heeft opgelopen. "Mark was door zijn verleden als speler voorbestemd om op termijn trainer van Bayern München te worden. Die club zal nu ook de kat uit de boom kijken en dus zal Van Bommel bij zijn volgende club top moeten presteren. Dat kan, want dat hij in potentie een grote coach is, staat voor mij wel vast."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws