Excelsior haalt opvolger van Moniz op bij FC Utrecht: 'Het is snel gegaan'

Excelsior haalt opvolger van Moniz op bij FC Utrecht: 'Het is snel gegaan'

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 09:30wo 29-01-2020 om 09:30

Laatste update: woensdag 29 januari 2020 om 09:42wo 29-01-2020 om 09:42

Marinus Dijkhuizen is de nieuwe hoofdtrainer van Excelsior. De club handelt razendsnel na het ontslag van Ricardo Moniz en heeft de assistent-trainer van FC Utrecht per direct opgehaald uit de Domstad.

"Toen voor Marinus de kans voorbijkwam om weer als hoofdtrainer bij Excelsior aan de slag te gaan, gaf hij aan daar graag voor te willen gaan", laat technisch directeur Jordy Zuidam van Utrecht weten. "Wij zijn met Excelsior een passende oplossing overeengekomen en gunnen Marinus deze kans. Wij bedanken Marinus voor zijn inzet en wensen hem veel succes bij Excelsior."

Dijkhuizen keert terug bij de club waar hij al trainer was. Hij werd in januari 2014 aangesteld als hoofdtrainer van de Kralingers en vertrok in juni 2015 voor het Engelse Brentford. Dijkhuizen wist met Excelsior te promoveren naar de Eredivisie. "Excelsior is bekend, de club heeft vertrouwen in mij en we zijn altijd loyaal geweest aan elkaar", laat Dijkhuizen weten op de clubsite van Excelsior.

"Het is allemaal heel snel gegaan. Gisteren stond ik nog bij FC Utrecht op het veld, vandaag ben ik bij Excelsior. De situatie is natuurlijk wel anders dan zes jaar geleden. Toen volgde ik Jon Dahl Tomasson op, die naar Roda JC vertrok om zich te verbeteren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Een goede beslissing van Excelsior?

(506 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws