Lyrische Bergwijn in de wolken: 'Genoten toen Tottenham van Ajax won'

Lyrische Bergwijn in de wolken: 'Genoten toen Tottenham van Ajax won'

29-01-2020 11:58 Laatste update: 12:04
341

Steven Bergwijn is in de wolken met zijn overgang naar Tottenham Hotspur. Op het clubkanaal van de Engelsen gaat hij in op zijn transfer, én deelt hij nog een kleine sneer uit naar zijn jeugdliefde, Ajax.

Bergwijn droomde langer van het spelen in de grootste competitie ter wereld. "Ik denk dat het een geweldige transfer is naar een geweldige club. Het is voor elke voetballer een droom om in de Premier League te spelen, vanwege de sfeer en de volle stadions. Ik bekijk het van dag tot dag. Ik wil scoren, assists geven en spelen in de Champions League", vertelt Bergwijn. Hij refereert daarbij nog eens lachend aan vorig seizoen. "Ik heb er vorig seizoen van genoten dat Tottenham van Ajax won."

Wedden

Meer odds

De aanvaller heeft jarenlang hard gewerkt om op dit punt in zijn carrière te komen. "Zonder mijn ouders was ik absoluut nergens. Ik ben blij dat ik ze dit terug kan geven. Als een kleine jongen keek ik op naar de coach, Jose Mourinho. Nu speel ik voor hem!" Bergwijn weet wat hem te doen staat in Noord-Londen. "Je moet in jezelf geloven en ik weet wat ik deze club allemaal kan brengen. Scoren en goed voetbal brengen. Het is een eer om hier te zijn."