Update: Arsenal komt met bevestiging en huurt Marí met optie tot koop

Update: Arsenal komt met bevestiging en huurt Marí met optie tot koop

29-01-2020 13:37 Laatste update: 14:18
6

Flamengo heeft woensdag afscheid genomen van Pablo Marí. De Braziliaanse club meldt niet dat de voormalig aanvoerder van NAC Breda op weg is naar Arsenal, maar dat mag inmiddels wel worden aangenomen.

'De tijd is gekomen om afscheid te nemen van deze verdediger die bij Flamengo de Copa Libertadores en de Braziliaanse titel heeft gewonnen', laat Flamengo weten. 'Pablo Marí, bedankt voor alles.' Arsenal wordt niet genoemd. Arsenal-manager Mikel Arteta zocht naar een defensieve versterking na de blessure die Calum Chambers heeft opgelopen. Hij is tot het einde van het seizoen uitgeschakeld.

Marí wordt in eerste insantie door Arsenal gehuurd van Flamengo. De club bekijkt aan het einde van het seizoen of de Spaanse verdediger definitief wordt overgenomen. De huursom bedraagt naar verluidt vijf miljoen euro.

De 26-jarige Marí speelde in het seizoen 2017/2018 voor NAC, waarin hij aanvoerder was. De club uit Breda huurde hem van Manchester City. 

Update: Het is officieel: Pablo Marí maakt de overstap van Flamengo naar Arsenal. De Spaanse verdediger, die een verleden heeft bij NAC Breda, maakt het seizoen op huurbasis af in de Premier League. Arsenal heeft een optie tot koop bedongen. "Pablo is een ervaren spelen die onze verdediging van extra kwaliteit voorziet", reageert Edu, technisch directeur van Arsenal. "We houden hem al langer in de gaten."