Update: bevestiging vanuit Mainz, Bruma kan twee landgenoten begroeten

Update: bevestiging vanuit Mainz, Bruma kan twee landgenoten begroeten

29-01-2020 19:42 Laatste update: 19:39
39

Jeffrey Bruma maakt het seizoen op huurbasis af bij FC Mainz 05. De Nederlander, die op het moment onder contract staat bij Wolfsburg, maakt het seizoen af bij de nummer vijftien van de Bundesliga.

Dat melden De Telegraaf, Kicker en BILD. De deal komt als een verrassing, aangezien Mainz zich eigenlijk niet meer wilde roeren op de transfermarkt. De club moest echter wel, nadat verdedigers Edimilson Fernandes en Stefan Bell geblesseerd raakten.

Bij Mainz wordt Bruma ploeggenoot van Jerry St. Juste en Jean-Paul Boëtius. Mainz heeft tot nu toe het meeste aantal tegendoelpunten in de Bundesliga (44), samen met het Werder Bremen van Davy Klaassen. Bruma werd vorig seizoen al verhuurd aan Schalke 04.

Wolfsburg haalde met Marin Pongracic een verdediger binnen deze transferperiode, waardoor een tijdelijk vertrek van Bruma tot de mogelijkheden behoort. De Nederlander speelde dit seizoen nog maar negen wedstrijden voor Wolfsburg. Het contract van Bruma bij Wolfsburg loopt nog tot medio 2021 door.

Update: Mainz heeft de komst van Bruma bevestigd: de 25-voudig Oranje-international zal tot het einde van het seizoen worden gehuurd van VfL Wolfsburg. Bij zijn nieuwe club komt hij met St. Juste en Boëtius twee landgenoten tegen.