Update: Rodríguez stapt op het vliegtuig in Milaan en is onderweg naar PSV

Update: Rodríguez stapt op het vliegtuig in Milaan en is onderweg naar PSV

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 19:27wo 29-01-2020 om 19:27

Laatste update: donderdag 30 januari 2020 om 08:38do 30-01-2020 om 08:38

PSV heeft eindelijk een nieuwe linksback binnen. Ricardo Rodríguez komt over van AC Milan. De Zwitser wordt gehuurd met een optie tot koop.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De naam van de Zwiterse linksback werd al lang genoemd in Eindhoven, maar nadat ook Napoli en Fenerbahçe zich hadden gemeld leek de voorkeur van PSV uit te gaan naar Crystal Palace-back Patrick van Aanholt. Een bod van PSV op de Nederlander werd echter tot drie keer toe geweigerd door de Engelse club.

Nadat AC Milan een bod van Napoli had geweigerd, besloot PSV vervolgens alsnog jacht te maken op de verdediger van Milan. Fenerbahçe leek al langer afgehaakt te zijn, aangezien de Turkse club het financieel allemaal niet rond kon krijgen.

PSV betaalt naar verluidt één miljoen euro om Rodríguez voor de rest van het seizoen op huurbasis naar Eindhoven te halen en vervolgens vijf miljoen bij de definitieve overstap van de linksback naar de club. Rodríguez hoopt via zijn speeltijd bij PSV zicht te houden op het EK van aankomende zomer, aangezien hij bij Milan niet vaak kon rekenen op een basisplaats.

De verdediger wordt donderdag medisch gekeurd in Eindhoven, waarna hij snel een contract kan tekenen. Hij kan dan vrijdag al aansluiten bij de training en dan bestaat er ook een optie dat hij zondag tegen Ajax al inzetbaar is. De vorige wedstrijden verschoof PSV Nick Viergever van het centrum naar de linksback-positie.

Update: PSV heeft Ricardo Rodríguez bijna binnen. De Zwitserse linksback is donderdagochtend op het vliegtuig naar Eindhoven gestapt. Daar wachten hem de medische keuring en het tekenmoment, meldt het Eindhovens Dagblad. Op beelden van Calciomercato is te zien dat Rodríguez op het vliegveld van Milaan is. 

Rodríguez komt op huurbasis over van AC Milan. In tegenstelling tot eerdere berichten heeft PSV geen optie tot koop bedongen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws