Manchester United wint voor tweede keer bij rivaal City, maar kan niet juichen

29-01-2020 22:38 Laatste update: 22:42
14

Manchester United heeft zijn tweede uitzege op rivaal Manchester City van dit seizoen geboekt, maar zal niet in de finale van de League Cup uitkomen. The Citizens hadden deel één van het halve finale-tweeluik al met 1-3 gewonnen en hadden voldoende aan de uiteindelijke 0-1 nederlaag in eigen huis.

De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer werd voor rust bij vlagen overlopen, maar doelman David De Gea liet zich niet passeren. De eerste de beste kans voor de gasten leverde zelfs direct een doelpunt op: een vrije trap van Fred werd half weggewerkt en kwam voor de voeten van Nemanja Matic, die met een droge uithaal de 0-1 aantekende. Raheem Sterling leek vlak voor rust gelijk te maken, maar de arbitrage keurde de treffer af wegens buitenspel.

Ook na rust was het hoofdzakelijk Manchester City dat de klok sloeg. De grootste kans van de tweede helft was voor Sterling, die De Gea omspeelde, maar vervolgens hoog over schoot. Manchester United kreeg ondanks de voorsprong geen poot aan de grond en moest ook nog met tien man verder, nadat Matic zijn tweede gele kaart kreeg. Agüero leek met een subtiel wippertje eindelijk voor 1-1 te zorgen, maar ook zijn doelpunt werd afgekeurd.

De tien van The Mancunians kregen in de slotfase nog één kans om alsnog een strafschoppenserie - uitdoelpunten tellen niet mee in de League Cup - uit het vuur te slepen. De vrije trap van Fred belandde echter in de muur. Manchester City treft in de finale Aston Villa, dat zich dinsdag ontdeed van Leicester City.