Debuut Eriksen inspireert Inter tot halve finaleplek, ook bekerzege Real Madrid

Debuut Eriksen inspireert Inter tot halve finaleplek, ook bekerzege Real Madrid

29-01-2020 22:54 Laatste update: 23:08
15

Christian Eriksen kan terugkijken op een succesvol debuut namens Internazionale. De van Tottenham Hotspur overgekomen Deen kwam als invaller binnen de lijnen tijdens het Coppa Italia-duel met Fiorentina, dat winnend werd afgesloten.

Internazionale-Fiorentina 2-1
Eriksen mocht na 66 minuten invallen voor Alexis Sánchez, bij een stand van 1-1. Het kwartfinaleduel werd kort voor rust opengebroken door een frommelgoal van Antonio Candreva, maar Martin Cáceres kopte na een uur de gelijkmaker binnen. Nauwelijks een minuut na de entree van Eriksen kon het thuispubliek in het Estadio Giuseppe Meazza alweer juichen: Nicolò Barella zorgde met een dropkick voor 2-1 en die treffer bleek uiteindelijk de winnende, mede doordat een treffer van Lautaro Martínez nog werd afgekeurd.

De Nerazzurri mogen zich in de halve finales van de beker opmaken voor een tweeluik met Napoli. De andere halve finale gaat tussen Juventus en AC Milan, dat dinsdag ternauwernood een verlenging afdwong tegen Torino en uiteindelijk alsnog de laatste vier haalde.

Real Zaragoza-Real Madrid 0-4
Real Madrid heeft een probleemloze Copa del Rey-avond achter de rug. De ploeg van Zinedine Zidane begon met een nauwelijks aangepaste basisploeg aan het uitduel met Real Zaragoza en liep al snel uit naar een 0-2 voorsprong: Raphaël Varane tikte een kort genomen corner binnen bij de tweede paal en Lucas Vázquez verdubbelde de marge. De nummer vier van de Segunda División moest in de slotfase nog eens twee treffers incasseren: Vinícius Júnior stiftte binnen na een één-twee met James Rodriguez en invaller Karim Benzema kon een afgemeten voorzet van Dani Carvajal binnentikken.