'Groningen wil Franse miljoenen niet met Ajax delen: geen megadeal voor Sierhuis'

'Groningen wil Franse miljoenen niet met Ajax delen: geen megadeal voor Sierhuis'

29-01-2020 23:19 Laatste update: 23:37
184

Een transfer naar het Franse Stade Reims lijkt voorlopig van de baan voor Kaj Sierhuis. De nummer 11 van de Ligue 1 toonde eerder op de woensdag interesse voor de spits, die momenteel door Ajax van FC Groningen gehuurd wordt.

De situatie rondom Sierhuis is opmerkelijk: geen van beide ploegen kon een beslissing nemen over een bod uit Reims, omdat FC Groningen een koopoptie in de huurdeal heeft bedongen, maar nog geen officieel eigenaar van de spits was. Ajax moest tegelijkertijd eerst met FC Groningen overleggen, omdat de Noorderlingen het eerste recht tot koop hadden.

Volgens De Telegraaf hebben beide clubs - die zondagmiddag nog tegen elkaar speelden - inmiddels contact met elkaar gehad, maar zijn ze er niet uitgekomen. FC Groningen-directeur Mark-Jan Fledderus had het plan opgevat om de koopoptie te lichten en Sierhuis direct door te verkopen. Ajax wilde hier alleen mee akkoord gaan als het de helft van de transfersom van Stade Reims plus het percentage van de eventuele doorverkoop zou krijgen. FC Groningen zag het delen van de opbrengsten echter niet zitten.

Sierhuis blijft nu in principe tot het einde van het seizoen bij FC Groningen, afhankelijk van wat de club met de koopoptie van plan is. In Reims lag echter een financieel aantrekkelijk contract tot 2025 (!) klaar voor de spits, weet De Telegraaf te melden.