'FC Nantes-talent moet vervanger geblesseerde Janssen worden bij FC Utrecht'

'FC Nantes-talent moet vervanger geblesseerde Janssen worden bij FC Utrecht'

30-01-2020 06:27 Laatste update: 07:17
14

FC Utrecht hoopt zich na het aantrekken van Jeroen Zoet en Kristoffer Peterson voor het einde van de transfermarkt met nog een speler te versterken. De huidige nummer zeven van de Eredivisie zou namelijk interesse hebben in het Franse talent Thomas Basila.

De 20-jarige Basila is een verdediger en wordt bij zijn huidige club FC Nantes gezien als een groot talent. Volgens De Telegraaf ziet FC Utrecht in hem de ideale vervanger voor de geblesseerde aanvoerder Willem Janssen, die dit seizoen niet meer in actie zal komen.

Basila zou door de club uit de Domstad worden gezien als een speler die zich nog flink door kan ontwikkelen en past daardoor in de toekomstplannen van de club van trainer John van den Brom. Mocht de Franse verdediger daadwerkelijk in Utrecht neerstrijken, dan is Basila de volgende naam in het rijtje spelers dat vanuit Frankrijk naar FC Utrecht verkast. Eerdere aankopen vanuit Frankrijk zoals Sébastien Haller en Nicolas Gavory werden uiteindelijk voor een mooi bedrag doorverkocht.

Terwijl Utrecht nog rondkijkt voor een versterking, zijn er de afgelopen transferperiode ook de nodige spelers vertrokken. Zo werd er op huurbasis al afscheid genomen van Giovanni Troupée, Rico Strieder en Patrick Joosten, terwijl doelman David Jensen en spits Simon Makienok definitief vertrokken uit stadion Galgenwaard.