'PSV heeft geïnformeerd, maar geef er voorkeur aan om in Bundesliga te blijven'

'PSV heeft geïnformeerd, maar geef er voorkeur aan om in Bundesliga te blijven'

30-01-2020 06:55
52

Jeffrey Bruma verruilt VfL Wolfsburg op huurbasis voor FSV Mainz, maar hij was ook in beeld bij PSV. De Eindhovense club wierp een balletje op of hij interesse had in een terugkeer, erkent de 25-voudig international van het Nederlands elftal.

"PSV heeft geïnformeerd, maar heel concreet is het niet geworden. Op dit moment geef ik er ook de voorkeur aan om in de Bundesliga te blijven", vertelt Bruma aan De Telegraaf. Nadat de 28-jarige verdediger vorig seizoen al tijdelijk naar Schalke 04 vertrok om de club uit Gelsenkirchen te behoeden voor degradatie, mag hij dat kunstje nu bij Mainz proberen te herhalen.

"Ik ben topfit en daarom heb ik er ook voor gekozen om me te laten verhuren. Ik voel me te goed om op de bank of de tribune te gaan zitten", laat Bruma weten in de ochtendkrant. Zaterdag neemt hij het met zijn nieuwe club op tegen Bayern München. "Ik weet natuurlijk niet of ik meteen ga spelen, maar anders zal ik moeten proberen om Robert Lewandowski van scoren af te houden."

Bruma heeft nog een contract tot medio 2021 bij Wolfsburg. "Ik zit in het vierde van mijn vijf contractjaren. Daarom is het ook een goed moment voor verhuur. Ik moet nu veel gaan spelen en dan kijk ik wat er komende zomer op mijn pad gaat komen."