'Ajax en PSV staan er beide niet goed voor, de coaches wijzigen te veel'

'Ajax en PSV staan er beide niet goed voor, de coaches wijzigen te veel'

30-01-2020 08:25
60

De topper tussen Ajax en PSV maakt andere krachten los en de resultaten van de voorbije weken tellen niet, meent Arie Haan. Hij wijst de Amsterdammers vanwege het thuisvoordeel als favoriet aan.

"Beide ploegen staan er niet goed voor, ze hebben allebei hun eigen problemen", zegt Haan, die een verleden bij beide clubs heeft, tegen het Algemeen Dagblad. "PSV draait al weken niet en ook bij Ajax is het wisselvallig. Soms laten ze zien hoe goed ze kunnen voetballen, maar ze missen de kwaliteit van vorig seizoen. Beide coaches wijzigen te veel in hun opstellingen, waardoor er geen vastigheden in de ploeg komen."

Haan verwacht veel van Donny van de Beek zondag. "Ik denk dat Donny van de Beek weer een belangrijke rol gaat spelen. Hij speelt altijd goed in grote wedstrijden, zowel in de Eredivisie als Europees." Mede daardoor verwacht de oud-international een zege van de Amsterdammers. "Ik gok op 2-1 voor Ajax. Het is altijd een rare wedstrijd, ik denk dat de ploegen elkaar niet veel zullen ontlopen. Ajax gaat winnen door doelpunten van Van de Beek en Quincy Promes. Bij PSV denk ik dat Bruma gaat scoren."