Alle seinen op groen: PSV versterkt zich officieel met Rodriguez

Alle seinen op groen: PSV versterkt zich officieel met Rodriguez

30-01-2020 21:01 Laatste update: 21:09
193

De kogel is door de kerk: Ricardo Rodriguez is de nieuwe linksback van PSV. De Eindhovense club maakt donderdag bekend dat de 27-jarige Zwitser tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van AC Milan.

Rodriguez stapte donderdagochtend op het vliegtuig en arriveerde enkele uren later in Eindhoven. Na het voltooien van de medische keuring zette hij zijn handtekening onder een huucontract voor een half seizoen bij PSV. Hij sluit vrijdag aan bij de selectie van trainer Ernest Faber, die zich voorbereidt op de Eredivisie-topper tegen Ajax.

Met de komst van Rodriguez hoopt PSV de oplossing voor de structurele problemen op de linksbackpositie te verhelpen. Na het vertrek van Angeliño konden Toni Lato, Michal Sadilek en Olivier Boscagli niet overtuigen. Sinds de winterstop speelde centrale verdediger Nick Viergever noodgedwongen aan de linkerkant. "Na het vertrek van Toni Lato heeft onze selectie geen specifieke linksback meer. We hebben wel een aantal spelers die deze positie in kunnen vullen, maar versterking is gewenst. We wilden graag een specialist mét ervaring. Rodriguez voldoet volledig aan dat profiel", vertelt technisch manager John de Jong op de clubwebsite.

Rodriguez leek eerder deze week nog op weg naar Fenerbahçe, terwijl ook Napoli in de markt was. PSV, dat ook twee biedingen op Crystal Palace-linksback Patrick van Aanholt uitbracht, komt echter als winnaar uit de bus. Rodriguez speelde op 22 december zijn laatste wedstrijd voor AC Milan. Hij is een vaste international van EK-deelnemer Zwitserland.

PSV maakt niet bekend of er een optie tot koop is opgenomen in het contract van Rodríguez. De club meldt alleen dat de Zwitser het seizoen op huurbasis afmaakt in Eindhoven.