Joop Gall verlaat China: 'Als het meezit, ben ik zondagochtend weer in Nederland'

Joop Gall verlaat China: 'Als het meezit, ben ik zondagochtend weer in Nederland'

30-01-2020 16:02
57

Joop Gall werkt op een voetbalacademie in China, maar keert zo snel mogelijk terug naar Nederland. De voetbaltrainer kiest voor zijn gezondheid en verlaat het land vanwege het heersende Coronavirus.

De voetbalacademie waar Gall werkzaam is ligt in de Chinese stad Zhengzhou, op zo'n 500 kilometer afstand van Wuhan. In die plaats brak het Coronavirus uit. Gall wil daarom zo snel mogelijk terugkeren naar Nederland, maar het vinden van vliegtickets valt niet mee. "Die zijn amper te krijgen en bovendien erg duur. Maar geld is absoluut niet belangrijk als het gaat om je gezondheid."

Nu laat Gall aan RTV Noord weten dat hij inmiddels toch tickets heeft kunnen krijgen om terug te keren naar Nederland. "Moeilijkheid was mijn binnenlandse vlucht. Ik kan niet overal in China vertrekken naar Schiphol. Ben vooral aangewezen op Shanghai. Als het meezit, ben ik zondagochtend weer in Nederland", aldus de trainer.

China verlengde de vakantie vanwege de viering van het nieuwe jaar tot 17 februari, maar het is nog onduidelijk of Gall dan ook direct afreist naar China of zich langer terugtrekt in Nederland, waar hij hoofdtrainer was bij onder meer Go Ahead Eagles, FC Emmen en Spakenburg.