Update: 'Heracles kan opgelucht ademhalen: Dessers blijft vermoedelijk in Almelo'

Update: 'Heracles kan opgelucht ademhalen: Dessers blijft vermoedelijk in Almelo'

30-01-2020 16:32 Laatste update: 31-01-2020 10:10
107

Cyriel Dessers staat op het punt om Heracles Almelo te verlaten. Dat meldt Tubantia donderdag. Het is nog niet bekend om welke club het gaat, maar volgens de krant is er 'van alles aan de hand' rondom Dessers.

De transfermarkt sluit vrijdag om middernacht. Heracles Almelo kan volgens Tubantia miljoenen vangen voor het vertrek van Dessers, maar sportief zou een transfer een enorme aderlating zijn. De spits is met twaalf goals gedeeld topscorer in de Eredivisie.

Zowel Heracles Almelo als het kamp-Dessers hult zich in stilzwijgen over de mogelijkheid van een transfer en over de club waar het om gaat. Voor Heracles betekent het vertrek van de trefzekere spits dat het in de sloturen van de transfermarkt op zoek moet naar een nieuwe spits. De Almeloërs willen ook nog een linksback aan hun selectie toevoegen. 

Dessers speelt pas een halfjaar bij Heracles, dat hem in de zomer overnam van FC Utrecht. In Almelo hervond de spits na een moeizame periode in Utrecht weer zijn vorm. Eerder deze transferperiode verkocht de club ook Lennart Czyborra al. Hij vertrok naar Atlaanta Bergamo. 

Update: Het Italiaanse SPAL wil Dessers overnemen van Heracles Almelo, meldt het Belgische Het Belang van Limburg. De vraagprijs van vijf miljoen euro is wel een obstakel voor de nummer achttien van de Serie A. Eerder wees Heracles al een bod uit Spanje van Celta de Vigo af.

Update: Cyriel Dessers blijft Heracles Almelo hoogstwaarschijnlijk trouw, meldt het Belang van Limburg. De Belgische spits stond in de belangstelling van SPAL, maar de Italianen lijken geschrokken te zijn van de Almelose vraagprijs van vijf miljoen euro.