Gravenberch vs Ihattaren en vier andere cruciale battles bij Ajax - PSV

Gravenberch vs Ihattaren en vier andere cruciale battles bij Ajax - PSV

31-01-2020 11:30
82

Zelfs de meest verstokte PSV-supporter zal er een hard hoofd in hebben: hoe gaan de Eindhovenaren zondag wél van Ajax winnen? Maar: ook in Amsterdam is het vertrouwen na de eerste 31 dagen van 2020 niet bijster groot. Dit zijn de vijf belangrijkste battles op het veld richting de Eredivisie-topper in de Johan Cruijff Arena.

Veltman en Martínez vs Lammers
Vorige week teruggekeerd in de PSV-basis, nu alweer de man die voor de doelpunten moet zorgen bij PSV. De 22-jarige spits heeft goede herinneringen aan de Johan Cruijff Arena: iets meer dan een jaar geleden scoorde Lammers er twee keer namens sc Heerenveen. Aan Joël Veltman en Lisandro Martínez de schone taak om hem van scoren af te houden. Dan moeten de twee Ajacieden in elk geval uit een ander vaatje tappen dan tegen FC Groningen (2-1 verlies).

Tadic vs Schwaab en Hendrix
Ook andere kant staat een interessante battle op de rol: Dusan Tadic neemt het op tegen Daniel Schwaab en - waarschijnlijk - Jorrit Hendrix. Zeker is dat Tadic niet in grootse vorm steekt. In zijn laatste elf officiële duels was hij slechts twee keer trefzeker. Hendrix, op trainingskamp in Qatar nog gebruikt als nummer 10, moet de Ajax-captain samen met Schwaab monddood maken. Hij speelde vorige week tegen FC Twente voor het eerst in jaren als centrale verdediger en deed dat heel behoorlijk.

Promes vs Dumfries
Misschien wel de meest veelzeggende statistiek van PSV in de aanloop naar Ajax-uit: Denzel Dumfries, rechtsback van beroep, is clubtopscorer in Eindhoven met vijf goals. De vraag is of een net weer fitte Quincy Promes, die onwennig speelde tegen FC Groningen, hem kan temmen. Met meeverdedigen heeft de Ajacied doorgaans geen grote moeite. Maar als PSV wat wil in Amsterdam, is Dumfries de man naar wie gekeken wordt.

Gravenberch vs Ihattaren
De battle of the teenagers: Ryan Gravenberch tegen Mohamed Ihattaren. In de vorige editie van PSV - Ajax (1-1, september 2019) was Ihattaren de absolute uitblinker, maar hoewel hij nog regelmatig glimpen laat zien van zijn uitzonderlijke klasse, is ook de PSV'er de laatste tijd niet in staat om zijn ploeg uit het slop te trekken. De onderlinge duels met Gravenberch, die rond de winterstop zijn kans heeft gepakt bij Ajax, beloven interessant te worden.

Van de Beek vs Rosario
Ruim een jaar geleden nog een veelbelovende debutant in het Nederlands elftal, tegenwoordig één van de zwakke plekken van PSV: Rosario maakt een zorgwekkende ontwikkeling door. Donny van de Beek zal geen medelijden hebben. Het wordt cruciaal voor PSV of Rosario tegen Ajax wél nauwkeurig is in zijn passing en nog belangrijker: meeloopt met de beweeglijke Van de Beek. Gebeurt dat niet, dan wordt het een zware klus voor de Eindhovenaren.