AZ en Slot zien uit naar transferdeadline: 'Ik hoop dat die wens van mij uitkomt'

AZ en Slot zien uit naar transferdeadline: 'Ik hoop dat die wens van mij uitkomt'

30-01-2020 17:15
15

AZ-trainer Arne Slot hoopt in de laatste uren voor de transferdeadline dat zijn selectie intact blijft. De Alkmaarders hielden een vertrek van Thomas Ouwejan naar PSV al tegen en Slot hoopt dat de linksback behouden blijft.

Slot heeft begrip voor de situatie van Ouwejan. "Thomas is een speler die kwalitatief dusdanig goed is dat hij goed genoeg is om bij ons in de basis te staan", zegt de coach tegen FOX Sports. "Hij zit alleen in de situatie dat Owen voor hem zit. Maar Thomas is daarin niet de enige. Ik kan meer spelers opnoemen die gelukkig goed genoeg zijn om bij ons te spelen. Dat is denk ik ook de reden dat we zo hoog op de ranglijst staan en nog in elke competitie actief zijn."

Volgens Slot beschikt AZ bij blessures en schorsingen over 'heel goede vervangers'. "Daar hebben we in Heerenveen met Thomas een heel mooi voorbeeld van gezien. En nog niet zo lang geleden hebben we hetzelfde meegemaakt met Jordy Clasie. Het is nodig om in alle drie de competities goed voor de dag te blijven komen. Voor Thomas is het heel lekker dat hij een goede wedstrijd heeft gespeeld in Heerenveen, waardoor hij zich hopelijk weer onderdeel van het succes voelt."

Slot kan er desondanks niet omheen dat de 23-jarige vleugelverdediger 'ontzettend graag wil voetballen'. "Dat snappen we met z'n allen. Maar wellicht is die kans er bij ons ook nog, omdat je nooit weet hoe een seizoen zich ontwikkeld met blessures en schorsingen. Dus ik zie hem heel graag bij ons blijven. Ik hoop dat die wens uit gaat komen voor mij. Dat kan niet snel genoeg gaan."