Ambitieus Hertha pakt door en tast diep in buidel voor 'Zlatan-slachtoffer' Piatek

Ambitieus Hertha pakt door en tast diep in buidel voor 'Zlatan-slachtoffer' Piatek

30-01-2020 18:32
17

Hertha BSC heeft zich versterkt met Krzysztof Piatek. De 24-jarige Poolse spits komt naar verluidt voor 27 miljoen euro plus bonussen over van AC Milan, waar hij door Zlatan Ibrahimovic uit de basis was verdreven.

Piatek werd in de zomer van 2018 door Genoa opgehaald in zijn vaderland. Hij groeide in zijn eerste half jaar in Italië uit tot een sensatie met 19 treffers in 21 officiële duels. De Rosssoneri legden in de winter van 2019 dan ook 37 miljoen euro voor hem op tafel. Zijn start was prima, maar daarna kwam de klad erin bij de tienvoudig Pools international. Dit seizoen staat de teller pas op 5 goals in 20 duels.

Wedden

Meer odds

Door de komst van Ibrahimovic raakte Piatek verder uit beeld in San Siro. Milan was daarom bereid om hem te verkopen aan Hertha, dat met de steenrijke investeerder Lars Windhorst de top van de Bundesliga wil gaan uitdagen. Daarvoor werd onder meer trainer Jürgen Klinsmann al aangesteld. 

Piatek is na middenvelders Santiago Ascacíbar en Lucas Tousart de derde winterse aanwinst van de club uit Berlijn. Het drietal kostte in totaal naar verluidt 63 miljoen euro.