'Ajax en Stade Reims akkoord over Sierhuis, Amsterdammers in houdgreep Groningen'

'Ajax en Stade Reims akkoord over Sierhuis, Amsterdammers in houdgreep Groningen'

30-01-2020 20:45 Laatste update: 21:09
186

Ajax en Stade Reims hebben een akkoord bereikt over de transfersom van Kaj Sierhuis. De Amsterdamse club moet echter wachten op een beslissing van FC Groningen, dat aan het einde van het seizoen een optie tot koop heeft op de spits.

Dat meldt De Telegraaf. Door de optie tot koop, die pas na het seizoen gelicht kan worden door Groningen, zitten de clubs in een spagaat. Ajax kan niet beslissen over een transfer en is afhankelijk van de beslissing van Mark-Jan Fledderus, de technisch directeur van de Trots van het Noorden.

Ajax kan naar verluidt vier miljoen euro vangen voor de spits, maar Fledderus gooit tot nu toe roet in het eten. Sierhuis wil graag naar Frankrijk vertrekken, leek Fledderus in eerste instantie mee te denken over een transfer. Hij zou Marc Overmars toestemming gegeven hebben om over de transfer te onderhandelen, maar wilde wel een gegarandeerd minimumbedrag aan de deal over willen houden.

De transfer van Sierhuis is een complexe: de spits is eigendom van Ajax, maar speelt zijn wedstrijden op huurbasis bij Groningen. Die club bedong een optie tot koop, die ze pas aankomende zomer kunnen lichten. Niemand was dus in staat om over het bod van Reims te beslissen.

Fledderus wilde Sierhuis deze transferperiode voor het afgesproken bedrag al naar Groningen halen, om hem vervolgens meteen door te verkopen aan Reims. Hier wilde Ajax mee instemmen, mits de transfermiljoenen, bonus en het toekomstige verkooppercentage eerlijk verdeeld werden over beide clubs. Hier ging Fledderus niet meer akkoord. Daarnaast denkt Groningen te weinig tijd te hebben om een waardige vervanger binnen te halen.