Vijfklapper Barça in doodeenvoudige Copa del Rey-zege op weerloos Leganés

30-01-2020 20:56 Laatste update: 21:01
26

FC Barcelona heeft donderdagavond zonder grote problemen de kwartfinales van de Copa del Rey weten te bereiken. De ploeg van Quique Setién wist Leganés met 5-0 naar huis te sturen.

De Catalanen begonnen met een sterke opstelling aan het bekertreffen en Frenkie de Jong mocht zich ook ook melden aan de aftrap. Barcelona begon furieus aan het duel. Nelson Semedo vond Antoine Griezmann, die al vroeg in de wedstrijd de ban wist te breken: 1-0. Barcelona wilde snel verder afstand nemen en na 27 minuten verdubbelde het de score. Clément Lenglet werkte de corner van Lionel Messi tegen de touwen en Barcelona zat al vroeg in de eerste helft in een zetel.

Na rust gingen de Catalanen vrolijk verder in hun aanvalsdrift. Na een klein kwartier spelen in de tweede helft was daar het Nederlandse hoogtepuntje van de wedstrijd. Frenkie de Jong stak Messi met een prachtige steekpass richting de goal van Leganés. De kleine Argentijn nam de bal mee en frommelde hem met wat geluk in de goal, waardoor de derde Catalaanse treffer een feit bleek.

Een kleine twintig minuten later viel een rebound voor de voeten van Arthur, die het leder binnen wist te werken. De laatste treffer van de avond kwam opnieuw op naam van Messi. Ivan Rakitic wist Messi vrij voor de goal de krijgen en Messi schoot de bal, uiteraard, zonder moeite binnen voor het vijfde doelpunt van de avond, waardoor FC Barcelona zich in de kwartfinale van de Copa del Rey mag melden.