Update: 'Locadia is hard op weg naar club van Jans en Nijkamp'

Update: 'Locadia is hard op weg naar club van Jans en Nijkamp'

30-01-2020 21:25 Laatste update: 31-01-2020 06:59
17

Jürgen Locadia staat voor een overstap naar de Verenigde Staten. Hij zou in de nadrukkelijke belangstelling staan van FC Cincinnati, de club van technisch directeur Ron Jans.

Eindhovens Dagblad maakt melding van de Amerikaanse interesse. De club uit Cincinatti wil de overbodige Brighton & Hove Albion-spits graag overnemen van de Premier League-club. Locadia komt dit seizoen op huurbasis uit voor TSG Hoffenheim, en dus mag hij dit seizoen niet meer voor een andere club binnen Europa uitkomen. Desondanks lijkt Jans zijn kansen schoon te zien en wil hij Locadia met een topsalaris naar zijn club lokken.

Wedden

Meer odds

Ondanks de huurperiode bij Hoffenheim en het lastige parket waarin een mogelijke overgang dus zit, wil Cincinatti tóch een poging wagen om de Nederlander op te halen bij Brighton. Het is vooralsnog onbekend of het om een huurovereenkomst gaat, of dat Cincinatti denkt aan een definitieve overgang. Brighton nam de spits in 2017 voor zo'n zestien miljoen euro over van PSV, maar Locadia wist vooralsnog zelden in druk te maken in Engeland.

Update: De kans is groot dat Jürgen Locadia vrijdag nog naar FC Cincinnati vertrekt, meldt Voetbal International. De MLS-club van directeur Gerard Nijkamp en trainer Ron Jans werkt hard aan de komst van de 26-jarige aanvaller, die door Brighton & Hove Albion wordt verhuurd aan Hoffenheim. Ook bij de ploeg van coach Alfred Schreuder mag hij desondanks vertrekken. Zijn laatste volledige duel dateert van november.

De zoon van Nijkamp, Janwatze, belooft de fans van Cincinnati via Twitter een aanvaller uit een Europese topcompetitie. Hij lijkt daarmee dus op de voormalig PSV'er te doelen.