'PSV mist kwaliteit, heeft verschrikkelijke keeper en gaat weinig duels winnen'

'PSV mist kwaliteit, heeft verschrikkelijke keeper en gaat weinig duels winnen'

31-01-2020 06:15
82

Aad de Mos heeft geen enkele fiducie in de kansen van PSV in de topper tegen Ajax in de Eredivisie zondag. Volgens de oud-trainer van beide clubs moeten de Eindhovenaren met de billen bloot.

"Het wordt een strafexpeditie voor PSV", zegt De Mos in het Algemeen Dagblad. "Het slechtste wat je als trainer kunt hebben: tegen Ajax spelen als ze een wedstrijd daarvoor hebben verloren, zoals nu tegen Groningen. Dan gaan ze gas geven. Helemaal met PSV als tegenstander. Ik kan me echt geen scenario voorstellen waarin Ajax niet wint."

Wedden

Meer odds

"PSV is namelijk helemaal niks", vervolgt De Mos. "Die gaan dit seizoen sowieso weinig wedstrijden meer winnen, gewoon een gebrek aan kwaliteit. Geen automatismen, geen vertrouwen, en o ja, ook een verschrikkelijke keeper." Hij verwacht een fysieke strijd in de Johan Cruijff Arena, maar niet in de goede zin van het woord. "Rood kaartje voor PSV, dat kun je nu al noteren."

Volgens De Mos zal het elftal van interim-trainer Ernest Faber 'overijverig' voetballen. "Met een houding naar de supporters van: kijk mij eens hard werken. Maar intussen kiezen ze wel keer op keer verkeerd positie. Zoals Denzel Dumfries, die moet eerst terug naar de basis in plaats van zichzelf voorbij te lopen."