Update: Atlético Madrid maakt opvallende terugkeer Carrasco officieel

Update: Atlético Madrid maakt opvallende terugkeer Carrasco officieel

31-01-2020 07:50 Laatste update: 13:04
15

Yannick Carrasco staat voor een verrassende terugkeer naar Atlético Madrid. Trainer Diego Simeone wil koste wat kost een aanvallende versterking deze winter en is in die zoektocht uitgekomen bij de 26-jarige Belg, meldt onder meer Marca.

Carrasco verruilde Atlético begin 2018 nog voor een Chinees avontuur bij Dalian Yifang. Zijn opvolger in de Spaanse hoofdstad, Thomas Lemar, kan tot dusver echter geen potten breken. "Ik heb hem vaak de kans gegeven en ben altijd enthousiast geweest over zijn potentie. Duidelijk is dat hij de verwachtingen nog niet waar heeft kunnen maken", was de duidelijke boodschap van Simeone aan de Fransman, die 65 miljoen euro kostte.

Atlético wilde deze maand aanvankelijk een pure goalgetter in huis halen, maar Paris Saint-Germain-spits Edinson Cavani bleek niet haalbaar. Los Rojiblancos zijn nu dus uitgekomen bij Carrasco. De vleugelaanvaller speelde eerder van 2015 tot 2018 voor de Spaanse topclub en was in 124 wedstrijden goed voor 23 doelpunten en 17 assists. Atlético zal hem in eerste instantie huren van Dalian Yifang.

Update: Het is officieel: Yannick Carrasco keert terug naar Atlético Madrid. De Spaanse grootmacht bevestigt vrijdag dat de Belgische aanvaller op huurbasis overkomt van Dalian Yifang. Carrasco speelde eerder drie seizoenen voor Atlético. In Madrid was hij goed voor 23 doelpunten in 124 wedstrijden.