PSV-aanwinst Rodríguez kiest voor opvallend rugnummer: Om haar te eren

PSV-aanwinst Rodríguez kiest voor opvallend rugnummer: "Om haar te eren"

31-01-2020 09:38 Laatste update: 11:36
78

Ricardo Rodríguez stond in de belangstelling van 'meerdere clubs', maar liet deze week definitief zijn keuze op PSV vallen. De Zwitserse linksback is blij met het vertrouwen uit Eindhoven.

"Er was interesse van meerdere clubs. Daar wilde ik goed over nadenken", verwijst Rodríguez op de PSV-site naar onder meer Fenerbahçe en Napoli. "PSV heeft me veel vertrouwen gegeven. Ik was enigszins verrast toen de club interesse toonde, maar stond er vrij snel positief in."

Wedden

Meer odds

"Het is een club met een mooie naam, waar vele grote spelers hebben gespeeld", stelt de 27-jarige verdediger, die tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van AC Milan. "De sfeer ken ik van mijn tijd in Duitsland. Met VfL Wolfsburg heb ik hier in de Champions League gespeeld en ik weet nog hoe fanatiek de fans toen waren."

"Ik ben hier om het team vooruit te helpen. De komende maanden zal ik alles geven voor PSV. Met mijn ervaring en karakter wil ik van toegevoegde waarde zijn. Ook in doelpunten en assists", aldus Rodríguez, die voor rugnummer 68 kiest. "Het is het geboortejaar van mijn moeder. Mijn broers spelen er ook mee. Om haar te eren."