ADO en Cambuur akkoord: 'Als sterkere en meer ervaren speler terugkomen'

ADO en Cambuur akkoord: 'Als sterkere en meer ervaren speler terugkomen'

31-01-2020 13:34
17

Het is officieel: Milan van Ewijk maakt de overstap van ADO Den Haag naar SC Cambuur. De club uit Leeuwarden huurt de rechtsback tot het einde van het seizoen.

Van Ewijk verruilde afgelopen zomer de amateurs van Excelsior Maassluis voor ADO en speelde zich in Den Haag meteen in de basis. Mede door 'fysieke omstandigheden' en de trainerswissel (Alan Pardew voor Fons Groenendijk) raakte de negentienjarige vleugelverdediger langzaam uit beeld.

"Voor mij is het goed om nu vlieguren te maken en mezelf door te ontwikkelen", reageert Van Ewijk. "Ik zal in de zomer als een sterkere en meer ervaren speler terugkomen bij ADO Den Haag. Uiteraard ben ik er heilig van overtuigd dat de club dan nog in de Eredivisie speelt. Ik ga de jongens in ieder geval goed aanmoedigen om erin te blijven."

Van Ewijk, wiens ADO-contract nog twee jaar doorloopt, is bij Cambuur meer dan welkom. "We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we na de blessure van Jordy van Deelen nog een rechtsback zochten en die hebben we met Milan gevonden", aldus technisch manager Foeke Booy. "Hij is bovendien met zijn drive, dynamiek en voetballend vermogen een type speler die bij onze club en manier van spelen past."