Update: Italiaanse bond gaat akkoord, Rodríguez kan debuteren tegen Ajax

Update: Italiaanse bond gaat akkoord, Rodríguez kan debuteren tegen Ajax

31-01-2020 13:15 Laatste update: 20:00
57

PSV-trainer Ernest Faber weet nog niet of hij in de Eredivisie-topper tegen Ajax kan beschikken over Ricardo Rodríguez. De Eindhovenaren proberen de Zwitserse aanwinst klaar te stomen voor het duel in de Johan Cruijff Arena van zondag.

"Hij heeft goed getraind en maakt een goede indruk", laat Faber weten op de persconferentie. "Maar we moeten even kijken hoe hij uit deze training komt, want hij heeft natuurlijk een tijd niet gespeeld. Morgen is er nog een training. Daarna gaan we kijken of hij gaat starten tegen Ajax." Dat is niet het enige obstakel om de 27-jarige linksback aan de aftrap te krijgen. "Het is ook even kijken of we de papieren voor elkaar kunnen krijgen, maar hij wil graag meedoen."

Faber denkt dat overwinningen het 'enige medicijn' zijn voor het geplaagde PSV. Zijn ontslagen voorganger houdt de gemoederen nog altijd bezig in Eindhoven. "Er wordt een hoop gezegd en geschreven. Voor ons is het afsluiten en zorgen dat we beter gaan presteren."

Tegen Ajax past Faber mogelijk zijn opstelling en systeem aan. "We moeten zorgen dat we resultaat gaan halen. Het kan zijn dat het met een iets andere manier van spelen gaat zijn. Dat is een zeer reëele optie inderdaad."

Update: Rodríguez kan zondag debuteren tegen Ajax. De Italiaanse bond heeft zijn overschrijving goedgekeurd, laat zijn zaakwaarnemer weten aan het Eindhovens Dagblad. Ajax en PSV trappen zondag om 16.45 uur af in Amsterdam.