Feyenoord begint met 'heel irritante' Özyakup en Jörgensen tegen Emmen

Feyenoord begint met 'heel irritante' Özyakup en Jörgensen tegen Emmen

31-01-2020 14:35 Laatste update: 14:42
38

Oguzhan Özyakup begint zaterdag meteen in de basis in de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen FC Emmen in de Eredivisie. De 27-jarige middenvelder kwam op huurbasis over van Besiktas. Özyakup vervangt Orkun Kökcü, die met een lichte blessure kampt.

Dat vertelde trainer Dick Advocaat op de persconferentie. Hij kent de Turkse international uit de tijd dat hij als coach van Fenerbahçe tegenover Besiktas stond. "Toen was het een heel irritante speler. Dat heb ik ook tegen hem gezegd en dat is de reden dat ik hem wilde hebben", wordt Advocaat geciteerd door RTV Rijnmond. "Dat wil ik ook van hem zien."

Advocaat ziet Özyakup als een buitenkansje voor Feyenoord. "Hij wil zich klaar maken voor het EK, want normaal gesproken komt zo'n speler niet naar Feyenoord."

Jörgensen en Bozeník
De Rotterdammers kunnen zaterdag ook gewoon beschikken over Nicolai Jörgensen. De spits viel tegen Fortuna Sittard met klachten uit. Aanwinst Róbert Bozeník zit nog niet bij de wedstrijdselectie. De twintigjarige Slowaak maakt dinsdag eerst zijn opwachting bij Jong Feyenoord.