De Jong onthult: Bergwijn ziet af van percentage transfersom PSV en Spurs

De Jong onthult: Bergwijn ziet af van percentage transfersom PSV en Spurs

31-01-2020 14:42
46

Steven Bergwijn heeft water bij de wijn gedaan om zijn droomtransfer naar Tottenham Hotspur mogelijk te maken. Dat onthult John de Jong, technisch manager van PSV, aan het Eindhovens Dagblad.

PSV en Tottenham werden het afgelopen weekend niet eens over de transfersom van Bergwijn, maar vanaf zondag kwamen de onderhandelingen in een stroomversnelling. De 22-jarige aanvaller heeft daar zelf een rol in gespeeld, vertelt De Jong.

"Steven heeft zelf afgezien van een deel van zijn percentage van de transfersom om de transfer rond te maken", verklaart de technisch manager van PSV. De Jong benadrukt dat Bergwijn níet heeft geweigerd om in actie te komen tegen PSV. "Wij hadden op zondag alleen geen deal met Spurs. Hij had dus geen toestemming om af te reizen."

Bergwijn maakte deze week voor ruim dertig miljoen euro de overstap van PSV naar Tottenham Hotspur. In Engeland gaat hij het shirt met rugnummer 23 dragen. Spurs-manager José Mourinho heeft vrijdagmiddag laten weten dat Bergwijn speeltijd krijgt in de eerstvolgende wedstrijd tegen Manchester City (zondag).