Aangeslagen De Jong: 'Politie heeft gezegd dat er geen acute dreiging is'

Aangeslagen De Jong: 'Politie heeft gezegd dat er geen acute dreiging is'

31-01-2020 14:50
68

John de Jong sluit niet uit dat hij aan zijn laatste dagen als technisch manager van PSV bezig is. De oud-speler van de Brabanders stelt dat zijn veiligheid een belangrijke rol speelt in die afweging.

Een aangeslagen De Jong gaf vrijdag aan sterk te twijfelen over zijn toekomst. "Ik word niet bedreigd, maar als je veiligheid en je bewegingsvrijheid in het geding zijn, denk ik wel eens: waar zijn we met zijn allen mee bezig."

Een groep fans schreeuwde zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (1-1) om het vertrek van De Jong en probeerde na afloop de hoofdingang van het Philips Stadion te bestormen. "Het enige dat ik kan zeggen is dat onze hoofd veiligheid mij gebeld heeft met de mededeling dat de politie heeft gezegd dat er geen acute dreiging is."

De Jong gaf al aan dat hij zich tot de transferdeadline volledig op zijn werk richt. "Daarna gaan we kijken wat er gebeurt. Nee, dat is niet lastig. Ik ben een professional. De laatste weken zetten je wel aan het denken. Ik moet mijn rust bewaren en straks goed afwegen wat ik ga doen."

"Het is vooral een kwestie van clubbelang", voegt De Jong daaraan toe. "Ik ben zelf niet zo belangrijk."