'Clubman' Faber houdt selectie uit de wind: 'Helpt ons niet van Ajax te winnen'

'Clubman' Faber houdt selectie uit de wind: 'Helpt ons niet van Ajax te winnen'

Gepubliceerd: vrijdag 31 januari 2020 om 14:55vr 31-01-2020 om 14:55

Laatste update: vrijdag 31 januari 2020 om 15:05vr 31-01-2020 om 15:05

Ernest Faber probeert PSV naar eigen zeggen 'weer op de plek te brengen waar PSV hoort'. Daarnaast probeert hij zijn spelersgroep zoveel mogelijk af te zonderen van de onrust binnen de club.

Op het perspraatje voorafgaand aan de beladen wedstrijd tegen Ajax gaat Faber in op zijn functie en toekomst bij PSV. "Voor mij is het belangrijkste dat PSV weer komt op de plek waar het hoort. Daar waar ik kan helpen doe ik het, als dat in een andere functie is vind ik het ook goed. Het gaat niet om mij, maar om de club. Ik zit hier nu alleen om iedereen te helpen en om ervoor te zorgen dat we weer wedstrijden gaan winnen", maakt hij duidelijk.

Dat het momenteel onrustig is bij PSV, is een understatement. Faber probeert zijn selectie zoveel mogelijk op het voetballende aspect te laten focussen. "Er wordt een hoop gezegd en geschreven. Voor ons is het afsluiten en zorgen dat we beter gaan proberen, te beginnen tegen Ajax zondag. We hebben het er niet over, het gaat ons niet helpen om te winnen van Ajax. Hadden we twee keer gewonnen hadden we anders gezeten hier."

Momenteel is alles geoorloofd, als er maar punten worden binnengehaald in Eindhoven. Een verandering van speelstijl wordt daardoor niet uitgesloten. "We moeten zorgen dat we resultaat gaan halen. Het kan zijn dat het met een iets andere manier van spelen gaat zijn. Dat is een zeer reële optie inderdaad", zegt Faber, die waarschijnlijk niet over een volledig fitte selectie kan beschikken. "Er zijn een aantal twijfelgevallen, maar we moeten morgen even kijken wie dat zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws