Bozeník moet nog uit schulp kruipen: 'Na een gemaakte fout zegt hij: sorry sorry'

Bozeník moet nog uit schulp kruipen: 'Na een gemaakte fout zegt hij: sorry sorry'

31-01-2020 15:15 Laatste update: 15:17
60

Dick Advocaat heeft in de vorm van Róbert Bozeník eindelijk zijn gewenste aanvallende versterking binnen. De trainer merkt dat de jonge spits nog zoekende is naar zijn positie binnen de selectie.

Advocaat schoof vrijdagmiddag aan voor de persconferentie voorafgaand aan het treffen met FC Emmen van zaterdagavond en werd daar gevraagd naar zijn kersverse spits. "Je ziet al gelijk, het is een jongen die net twintig jaar is, dat hij nog een beetje zoekende is naar zijn positie, laat ik het zo zeggen. Het is nog echt een hele jonge jongen. Als hij een fout maakt, zegt hij: sorry, sorry. Dat zou Oghuzan (Özyakup, red.) niet zo snel doen. Dat is eigenlijk ook wel weer het leuke eraan."

Wedden

Meer odds

De ervaren oefenmeester maakt een vergelijking met een van zijn voormalige pupillen. "Sowieso, die mensen uit die landen hebben dat een beetje. Ik had dat toen met Skrtel bij Zenit, die was ook heel jong. Heel bescheiden en heel netjes. Die ging later naar Liverpool voor zeven of acht jaar, daar heeft hij het toch ingehaald", zegt Advocaat, die nog niks kwijtwil over mogelijke speelminuten van Bozenik. "Ja als je op de bank zit, ben je inderdaad kandidaat om in te vallen. Ik kijk gewoon hoe de situatie loopt tijdens de wedstrijd en naar wat we nodig hebben."