Advocaat: 'PSV scoort vorig jaar twintig keer in de laatste minuut, is dat geluk?'

Advocaat: 'PSV scoort vorig jaar twintig keer in de laatste minuut, is dat geluk?'

31-01-2020 15:30
46

Feyenoord presteert sinds de aanstelling van Dick Advocaat bijzonder goed, het verloor slechts een van de laatste veertien wedstrijden. Toch weigert de trainer om de doelstellingen bij te schaven na 'deadline-day'.

Inmiddels wist Feyenoord ook eindelijk wat versterkingen aan te trekken en daardoor worden de verwachtingen in de media opgeschroefd. Advocaat tempert die hoge verwachtingen. "Onze doelstelling is nog steeds hetzelfde, niet wat ik af en toe lees, dat we tweede kunnen worden of wat dan ook. Onze doelstelling is dat we Europees voetbal halen. Dat is het belangrijkste voor de club. Als het kan, gaan we proberen nog meer te doen", zegt hij op de gebruikelijke persconferentie.

Toch wil de oefenmeester wel beamen dat de hoge verwachtingen niet onrealistisch zijn. "Het is zeker reëel dat er meer in zit. Ik lees dat we veel geluk hebben, maar als je veertien wedstrijden speelt, inclusief de Europa League, en je verliest er één, is dat niet alleen geluk. Vorig jaar met PSV, die geloof ik twintig keer in de laatste minuut scoorden.. Is dat geluk? Ik weet het niet", zegt Advocaat over het PSV dat zich komende zondag in de Johan Cruijff Arena moet melden. "Ik kijk helemaal niet zover, naar Ajax – PSV. Ik kijk morgenavond naar onze eigen wedstrijd, de rest is niet zo belangrijk."