Update: 'Transfer King afgeketst, United schakelt door naar oud-spits van Watford'

Update: 'Transfer King afgeketst, United schakelt door naar oud-spits van Watford'

31-01-2020 17:53 Laatste update: 17:55
16

Manchester United gaat zich op Deadline Day mogelijk nog roeren op de transfermarkt. Joshua King, aanvaller van Bournemouth AFC, is een belangrijke kandidaat.

Dat melden The Athletic en Manchester Evening News. De 28-jarige King, international van Noorwegen, verliet Old Trafford in 2013 voor Blackburn Rovers en speelde de laatste vier seizoenen voor Bournemouth. Bij de nummer achttien van de Premier League heeft de aanvaller zich weer in de kijker gespeeld bij zijn oude club Manchester United.

Naar verluidt wil King dolgraag terug naar Manchester United, omdat hij dan weer kan samenwerken met Ole Gunnar Solskjaer. De twee kennen elkaar van het beloftenteam van United. Hij is vrijdag naar 'het Noorden' vertrokken, aldus The Athletic. Bournemouth ligt aan de Engelse zuidkust. De clubs zijn er vermoedelijk nog niet uit. King was in zijn carrière drie keer trefzeker tegen Manchester United, waaronder één keer in november. Door blessures was hij echter geen vaste waarde.

Update: Het was de bedoeling van Manchester United om King op huurbasis binnen te halen, maar er werd geen overeenkomst bereikt met Bournemouth. Dat stelt The Athletic. United blijft zoeken naar aanvallende versterking en lijkt in die zoektoch te zijn doorgeschakeld naar voormalig Watford-spits Odion Ighalo.