Advocaat over 'veldslag' tussen Van Persie en Özyakup: 'Wilde hem wel doodmaken'

Advocaat over 'veldslag' tussen Van Persie en Özyakup: 'Wilde hem wel doodmaken'

31-01-2020 17:42
38

Dick Advocaat is blij met de komst van Oguzhan Özyakup naar Feyenoord. De trainer kent de middenvelder nog uit zijn tijd als coach van Fenerbahçe. Tijdens een wedstrijd van Fener tegen Besiktas kregen Robin van Persie en Özyakup het met elkaar aan de stok.

"Hij wil zich echt waarmaken voor het EK, daar kunnen wij alleen maar van profiteren. Normaal komt zo'n speler niet naar Feyenoord", vertelt Advocaat op de persconferentie voor de wedstrijd tegen FC Emmen van aanstaande zaterdag. 

Advocaat kan zich Özyakup nog goed herinneren uit zijn tijd als trainer van Fenerbahçe. "Als tegenstander was het een vervelende speler om tegen te spelen." Tijdens de wedstrijd tegen Besiktas, waar Özyakup toen nog speelde, maakte Van Persie vlak voor tijd de 0-1. "Hij wilde hem wel doodmaken."

"Vlak voor het einde maakten wij de 0-1 en dat ging door in de tunnel. En ik stond achter een pilaar te kijken, wat er gebeurde. Het was echt een veldslag. Ze waren al heel lang vrienden van elkaar, nu zijn ze weer vrienden, maar volgens mij hebben ze twee jaar niet tegen elkaar gesproken", vertelt Advocaat over de destijds bekoelde relatie tussen Van Persie en Özyakup.